Malaysian WackWall Forum

Now Malaysian Can Connect Over The World
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Navigation
:: Portal ::
:: Forum ::
 :: Memberlist ::
:: Profile ::
:: FAQ ::
:: Search ::


AlertPay Easy Money Transfer 100% Free to register
 
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Google Translator
Latest topics
» IRC Flooder Script For Sale
Mon Oct 08, 2012 12:39 am by maxi.y.mateo

» utusan.com.my Being DDOS
Fri Jan 20, 2012 5:33 pm by Penjejak Badai

» PHP IRC Bot
Fri Dec 02, 2011 11:31 am by siperda

» SQL Injection Scanner By XShimeX
Mon Oct 24, 2011 6:22 pm by sucide_bomber

» Website Vulnerable Scanner Tools V1.01 By proqrammer
Mon Oct 24, 2011 6:21 pm by sucide_bomber

» Slowloris or XerXes Leak Version
Tue Sep 13, 2011 7:45 pm by sucide_bomber

» maisarah wuz here
Tue Sep 13, 2011 7:32 pm by sucide_bomber

» Sql Injection Tutorial
Tue Jul 19, 2011 2:56 pm by sucide_bomber

» XerXes Source Codes!!
Wed Jul 13, 2011 8:55 am by wackwall

» SQL Injection dalam bahasa Malaysia
Thu Jun 30, 2011 9:11 pm by sucide_bomber

» LFI Scanner ( Perl )
Mon Jun 27, 2011 8:21 am by wackwall

» Muhasabah diri tingkat kesyukuran, keinsafan umat
Mon Jun 27, 2011 3:56 am by sucide_bomber

» 5013 Webs With SQL Vuln
Mon Jun 27, 2011 3:50 am by sucide_bomber

» Saya mencari part time job online?
Mon Jun 27, 2011 1:19 am by sucide_bomber

» 16 exploits for hacking CC databases
Mon Jun 13, 2011 1:33 pm by sucide_bomber

Link Exchange
Online News


















Churp2x Campaign
Click Pada Iklan DiBawah & Dapatkan Ganjaran Anda
SEKARANG!



















Mangga Ads
NuffNang Ads

Share | 
 

 Reset Password Windows Login Tanpa Format Windows(HACKING)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
wackwall
Admin


Zodiac : Cancer Chinese zodiac : Rooster
Posts : 159
Points : 2620
Reputation : 2
Join date : 10/12/2010
Age : 35
Location Location : Sarawak

PostSubject: Reset Password Windows Login Tanpa Format Windows(HACKING)   Wed Mar 30, 2011 9:54 am

Reset Password Windows Login Tanpa Format Windows(HACKING)


Image courtesy jashsayani.com
Sekali lagi, secara ekslusive, eddytech.my bersedia
berkongsi satu lagi trick untuk reset kembali password windows anda,
sebelum ini, pasti ada yang mengatakan bahawa jalan terbaik ialah
re-format kembali windows anda, ini adalah satu kerja yang hanya
membuang masa dan membahayakan data-data anda yang mungkin berada
didalam partition disc C: , kini, ketahui cara untuk reset password
windows dengan lebih better, selain itu juga, cara ini adalah lebih
kurang sama dengan hacking, jadi bermakna, anda sedang membaca
cara-cara untuk hacking juga Smile.

maaf sekiranya saya mengatakan bahawa cara ini sebenarnya menggunakan
cara lama. radas-radas yang anda perlukan ialah CD-R dan of-course,
laptop/computer yang akan menjadi bahan uji kaji anda
customer anda. untuk pengetahuan, cara ini sebenarnya bernilai sekiranya
dilakukan dikedai-kedai computer ataupun orang perseorangan,
eddytech.my berhasrat untuk menjadikan anda mampu untuk menyelesaikan
sendiri masalah computer anda. well, much better anda melakukannya
sendiri, "sekiranya berani mencuba". kerana, hantar ke kedai merupakan
satu pembaziran kadang-kadang, dan kadang kala, data pribadi anda
dicuri. well, sape tahu??





baiklah, habis dah mukadimah...hahaha... jom, kita ikut step-step yang akan disediakan.

Step 1 : Download software PCLoginNow 2.0 terlebih dahulu(click pada image dibawah)
PC Login Now 2.0

Step 2 : Setelah siap mendownload,
anda perlu masukkan CD-R tadi kedalam optical drive anda, dan burn ISO
tadi kedalam CD-R tadi, software untuk burn ISO terpulang kepada
anda,dengan syarat, burn ISO tadi, jangan extract ISO tadi menjadi
file-file dalam kes ini, saya hanya menggunakan windows burn disc image.
Right Click, Open With, Windows Disc Image Burner, Lebih Mudah Smile
Hehe, Pakai Netbook, mane ade CD-Drive...noob betul gune netbook..hahaha
Step 3 : setelah siap
burn, kini tiba masa untuk digunakan pada laptop yang problem tadi,
masukkan CD anda tadi, dan boot daripada CD tadi, cara untuk boot
daripada CD seperti berikut.
a) bagi pengguna
laptop, anda boleh menekan F12/F9, sekiranya tiada, anda perlu masuk
kedalam BIOS, dan menukar boot-order anda. tukar boot-order 1 kepada
CD-Drive. bagi pengguna laptop brand HP dan compaq, press esc sewaktu
komputer hidup, dan pilih F9,kalau x silap..
Boot Menu bagi pengguna laptop
b) bagi pengguna desktop, anda perlu masuk kedalam BIOS untuk change boot-order kepada first selected CD-Drive
BIOS Boot Menu Option
Step 4 : setelah siap
booting daripada CD, anda hanya perlu menunggu sahaja sehingga keluar
image seperti dibawah.. approximately dalam 5 ke 10 minit..well..benda
nak hack kan...
Welcome Screen PC Login Now
Step 5 : setelah
timbul screen PCLoginNow ver2.0, anda just click next, saya prefer anda
menggunakan keyboard daripada mouse, gunakan TAB untuk bergerak ke
option-option tertentu.
Step 6 : setelah itu, pilih Operating
System yang anda ingin reset passwordnya. kebiasaanya ada satu je,
unless anda install Ubuntu or multiple Operating System.
Step 7 : setelah itu, pilih account
yang anda ingin resetkan passwordnya, kebiasaannya administrator dan
guest tidak kena mengena, just pilih selain daripada administrator dan
guest ini, kemudian, tick pada password is empty. sekiranya tidak dapat
tick menggunakan mouse, klik sekali pada account yang anda ingin reset
password, tekan TAB sehingga bahagian password is empty tersebut
dihighlighkan, dan tekan space bar untuk tick, kemudian, tekan TAB
sehingga NEXT pula dihighlightkan.
Jangan lupa tick "password is empty"
Snapshot "is disabled" yang dihighlightkan
Step 8 : klik No sekiranya anda tidak mahu reset password account lain, dan computer anda akan di-restart semua.
Step 9 : jangan lupa untuk change
boot-order ke HDD kembali sekiranya anda menggunakan BIOS untuk change
boot-order. *unless kepada pengguna laptop yang menggunakan key
F9/F12/esc tadi.
Step 10 : you were done, account yang anda select dan tick "password is empty" tadi akan menjadi no-password Smile.
Berjaya
==================================================================
**Is Administrator adalah untuk tukar account tersebut kepada admin ataupun tidak, leave this sekiranya anda kurang pasti
**Password is empty adalah untuk reset password account yang dipilih,
sekiranya tidak untick, password tidak akan direset, sekiranya tidak
boleh untick, maknanya password memang tiada pada account tersebut.
**Is disable adalah untuk disablekan account tersebut, seperti membuang
account, cuma ianya tidak buang, tapi tidak boleh digunakan
**Is Lockout adalah untuk block account tersebut daripada digunakan, ini
bermakna, account tersebut appear sewaktu login, tetapi tidak boleh
log-on menggunakan account tersebut.
**Password Never Expire adalah untuk menjadikan password tersebut sebagai permenent didalam account tersebut,

***kadang kala, akan berlaku failure, jangan risau untuk mencuba
kembali, kerana system-system untuk hack tersebut disimpan didalam
memory,
***Jangan ulang process ini terlalu banyak kali, dikhuatiri akan menyebabkan masalah disc ataupun system account holder.
***Possibility untuk failure adalah dalam 90%. kebanyakkan nya success
biarpun menggunakan CPU yang slow or else, cuma pastikan CD-Drive tidak
problem. sekiranya problem, berkemungkinan ada data yang terlepas
pandang oleh CD-Drive.

Credit to : eddytech.my
Back to top Go down
View user profile http://malaysia.1talk.net
sucide_bomber
New User
New User


Posts : 23
Points : 2052
Reputation : 0
Join date : 20/05/2011
Location Location : l4nd 0f h34d hunt3r

PostSubject: Re: Reset Password Windows Login Tanpa Format Windows(HACKING)   Fri May 20, 2011 11:41 am

bro..ada gik cara yang mudah...makei cmd jak.....masuk regedit..p maok makei win7 install dics....p mun orang tauk habis lah...senang2 jack orang hack password orang lain..
Back to top Go down
View user profile
wackwall
Admin


Zodiac : Cancer Chinese zodiac : Rooster
Posts : 159
Points : 2620
Reputation : 2
Join date : 10/12/2010
Age : 35
Location Location : Sarawak

PostSubject: Re: Reset Password Windows Login Tanpa Format Windows(HACKING)   Tue May 24, 2011 1:08 pm

boleh contribute paper pasal bende tu kat sini?
Back to top Go down
View user profile http://malaysia.1talk.net
sucide_bomber
New User
New User


Posts : 23
Points : 2052
Reputation : 0
Join date : 20/05/2011
Location Location : l4nd 0f h34d hunt3r

PostSubject: Re: Reset Password Windows Login Tanpa Format Windows(HACKING)   Thu May 26, 2011 10:39 pm

Admin..aku guna tutorial kat sini:
http://www.sevenforums.com/tutorials/85657-password-reset.html?ltr=P

yang penting nama user pc dalam command promt net user kena betul...selagi net user tu salah...password tak dapat tukar...

Contoh: C:\Users\BOMB>net user User 123
net user = adalah arahan dalam Command Promt untuk menukar password
User = adalah computer name bukan user accounts name
123 = adalah password baru yang kita nak tukar
Biasanya laptop yang dibeli dari kedai,Computer name adalah User..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Reset Password Windows Login Tanpa Format Windows(HACKING)   Today at 11:51 am

Back to top Go down
 
Reset Password Windows Login Tanpa Format Windows(HACKING)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian WackWall Forum :: Forum Komputer :: Tutorial-
Jump to: